INSUMED Orvosi diétaterápia

INSUMED Biztonság

Miért beszélünk biztonsági kérdésekről?

Honnan tudhatjuk, hogy azt az INSUMED terméket vásároltuk meg, amelyik az „igazi”?

Minden gyógyszergyár nagyon komolyan foglalkozik a gyógyszerek biztonságossági követelményeinek teljesítésével. Az INSUMED GmbH nem gyógyszergyár, és az INSUMED táplálék-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek. Ennek ellenére, vagy ezzel együtt az INSUMED cég rendkívül nagy fontosságot tulajdonít a biztonságosságnak, hiszen élelmiszereket is lehet akár hamisítani.

Az INSUMED termékek a legmagasabb szintű minőségbiztosítási eljárásnak vannak alávetve a gyártás és engedélyeztetés folyamatában egyaránt. (TÜV)

A kiváló német minőség egyik biztosítéka, hogy a Trinkmahlzeit termékcsalád forgalomba hozatala a németországi és EU-s szigorú egészségügyi regisztrációs törvények értelmében történik és ennek alapján Magyarországon is OGYÉI-regisztrációjuk megtörtént.

OGYÉI nyilvántartásba vett termékek listája 2023 >>

Ez az oka annak, hogy termékeink internetes rendelés által nem érhetők el Magyarországon, és kizárólag táplálkozási tanácsadóinkkal személyesen találkozva, azokat a

  • mérés (BIA)
  • tanácsadás
  • megvalósítás

ciklusban alkalmazva, tehát orvosi felügyelettel lehet megvásárolni és fogyasztani, a diétát ezzel támogatni.

Valódi INSUMED

Sajnos az internet működése nem áll uralmunk alatt, ezért előfordulhat, hogy valaki megtalál egy olyan terméket, amely nem az INSUMED GmbH terméke, és az egyébként védett márkanévvel élve, hamis adatokkal értékesíteni próbál egy meghatározhatatlan eredetű, minőségű és hatású, be nem vizsgált terméket. Sokan ezt nem ismerik fel, emiatt szeretnénk segíteni, hogy mégis honnan lehet ezt tudni… mivel gyakorlatilag a mai internetes megrendeléses világban ezen fake (hamis) oldalak ellen informatikai szempontból védhetetlenek vagyunk, most mégis adunk ahhoz néhány támpontot, hogyan lehet megtudni, ha csapdába akarnak csalni.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hol és hogyan lehet utánajárni a biztonsági kérdéseknek. (Mi is ezt tettük.)

 

INSUMED termékek csakis INSUMED tanácsadótól

Először is abból, hogy neten vettük, nem INSUMED tanácsadótól.

 

INSUMED termékek OGYÉI nyilvántartásban

létezik egy hatóság, amely nem más, mint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

OGYÉI nyilvántartásba vett INSUMED termékek listája 2023 >>

 

GYANÚS oldalak, GYANÚS termékek

INSUMED biztonság

Magyarországon az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) lehet tájékozódni.

Meg lehet keresni, mert náluk futnak össze azok az adatok, amelyekre valaki valahol panaszt tesz, vagy gyanús valamilyen szempontból.

 

Mi a következőket találtuk az OGYÉI honlapján (amely információk tévedésekre adhatnak okot az INSUMED GmbH termékeivel kapcsolatban, és amelyek minket védenek):

https://ogyei.gov.hu/kockazatos_termekeket_hirdeto_weboldalak_listaja

Ezen a hivatalos OGYÉI oldalon van egy olyan lista, ahol a kockázatos termékek találhatók.

Megnyitva  a mindig frissülő dokumentumot, 2021. január 13-án a következőket találtuk a táblázatban:

„A megnevezett domain név alatt található weboldal vonatkozásában Insumed kapszula vizsgálatára irányult a hatóság eljárása.  A megjelent hirdetés az Insumed kapszulát a cukorbetegség kezelésére hatékony készítményként kínálja. A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a készítmény hatóanyagaiként gyógynövényösszetevők vannak feltüntetve. A termék hatásossága és biztonságossága klinikai vizsgálatok által nem igazolt, így alkalmazhatósága a fenti indikációban nem megalapozott. Alkalmazása befolyásolhatja a már orvosi kezelés alatt álló betegség gyógyítása során alkalmazott gyógyszeres terápiát!

A weboldalon ajánlott termék Magyarországon sem gyógyszerként, sem gyógyhatású készítményként nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel.  Gytv. 1. § 1. pontjában foglalt gyógyszer-definíciója alapján gyógyszer minden olyan anyag vagy anyagok keveréke, amelyet emberi betegségek megelőzésére vagy kezelésére alkalmazható termékként jelenítenek meg, a szóban forgó készítményt nem engedélyezett, illegális gyógyszernek kell tekinteni.
A termék étrendkiegészítőként sincs bejelentve.

Az Insumed kapszula a már vizsgált és a még vizsgálat alá nem került internetes weboldalról történő rendelése és alkalmazása akár komoly egészségkárosodást is okozhat, a bizonytalan összetétel és minőség illetve a betegség kezelése során alkalmazott gyógyszerek/kezelési mód elhagyása miatt. Amennyiben a készítmény használatára valamilyen okból mégis sor  kerül, azt feltétlenül a kezelőorvos tudomására kell hozni.
A vásárlás során történő probléma esetén a fogyasztóvédelmi jogok-, illetve  az ismeretlen eredetű készítmények alkalmazása következtében esetlegesen fellépő egészségkárosodás okán követelt kártérítési igény érvényesítése esélytelen.”

 

Fenti információkat figyelembe véve kérjük, hogy mindenki saját felelősségére éljen az INSUMED által nyújtott biztonsági javaslattal, és csak személyesen INSUMED tanácsadónál vásárolja termékeinket! 

Részünkről és hírnevünk védelme érdekében rendkívül fontos ezt megérteni és tudatni a pácienseinkkel.

Következzen a főoldalunkon kitett nyilatkozat:

Nyilatkozatot teszünk,

hogy az utóbbi időben az interneten, e-mailekben megjelenő Insumed kapszula nem az INSUMED GmbH terméke.

Az Insumed kapszulát forgalmazó céghez az INSUMED GmbH-nak semmi köze sincsen és elhatárolódik minden fajta, az Insumed kapszulával kapcsolatos információtól, forgalmazási gyakorlattól, az Insumed kapszulához kapcsolódó tudományos, vagy csak tájékoztató jellegű információtól, a felhasználók visszajelzéseitől, az internetes oldalakon megjelenő munkatársaktól.

Az Insumed kapszula nem az INSUMED GmbH Németország terméke.

Üdvözlettel:
INSUMED GmbH
Németország

Feliratkozás hírlevélre

Mi történik, ha itt feliratkozik?

Országos hírlevelet, és tájékoztató anyagokat kap, illetve felveheti a kapcsolatot az INSUMED orvosokkal.
Köszönjük, ha csatlakozik hozzánk!

INSUMED termékek
INSUMED termékek - Orvosi diétaterápia termékek