INSUMED Trinkmahlzeit

INSUMED Termékek

INSUMED termékeink túlsúlyosoknak, túlsúlyos diabéteszeseknek, hiányos tápláltságúaknak, sportolóknak, vegánoknak, vegetáriánusoknak

Az INSUMED terápiás koncepciók egyik alapfeltétele az INSUMED termékek fogyasztása. A termékek gyártója és forgalmazója a németországi INSUMED cég. A németországi gyárban a termékek gyártása a legszigorúbb higiéniai követelményeknek, nemzetközi normáknak megfelelően folyik, rendszeres laboratóriumi ellenőrzések kíséretében.
A kiváló német minőség egyik biztosítéka, hogy a Trinkmahlzeit termékcsalád forgalomba hozatala a németországi és EU-s szigorú egészségügyi regisztrációs törvények értelmében történik és ennek alapján Magyarországon is OGYÉI-regisztrációjuk megtörtént.

OGYÉI nyilvántartásba vett termékek listája 2023 >>

Minőség

 

Az INSUMED termékeinek fejlesztése, összetételük összeállítása orvosok, kutatók, táplálkozási specialisták, gyógyszerészek közreműködésével történik, a legfrissebb nemzetközi kutatási eredmények gyakorlati alkalmazásának felhasználásával.

A termék-receptúrákba beépülnek az új ismeretek és ezért az összetételüket évek óta aktualizálják, optimalizálják. 2004. óta szinte minden évben megtörtént a termékek összetételének fejlesztése. A Trinkmahlzeit esetében, melyek speciális gyógyászati célra szánt tápszerek voltak és az új EU-szabályozás értelmében speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek kategóriájába tartoznak, ez jól látható az előírásoknak megfelelő OÉTI regisztrációk, majd később az OGYÉI regisztrációk tükrében. Minden összetétel-változás a címkék változását okozta, a címke változás első körben a német hatóságoknál kötelezte az INSUMED-et az új regisztrációra, aminek alapján a magyar hatóságoknál is megtörtént a nyilvántartásba vétel.

Az INSUMED termékei között vannak az új EU-s szabályozás értelmében élelmiszerek, ezek a fehérje koncentrátumok, levesek, mobil szeletek. Annak ellenére, hogy EU-s minősítésük élelmiszer, a gyártási és minőségi körülményeik megegyeznek a Trinkmahlzeit speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek gyártási körülményeivel.

OGYÉI nyilvántartásba vett termékek listája 2023 >>

 

Összetétel

Az INSUMED olyan termékeket forgalmaz, amelyek alacsony, illetve más élelmiszerekhez hasonlítva is alacsony glikémiás indexűek.

Emellett a Trinkmahlzeit speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek magas élelmi-rostanyag tartalmuk miatt hosszan tartó teltségérzetet okoznak. Kalória-tartalmuk alacsony. Az összes termékről általánosságban elmondható, hogy a termékek receptúrája speciálisan lett kialakítva túlsúlyos páciensek energiaredukciós táplálkozásának kiegészítésére, figyelembe véve az alacsony glikémiás terhelést ill. indexet. A túlsúlyosok kezelésének nemzetközi irányelvei alapján történt a speciális tápanyag-, vitamin-, nyomelem- tartalom meghatározása.

Vannak olyan termékek – a BESTFORM termékcsoport – melyeknek összetétele a hiányos táplálkozásúak tápanyaggal való ellátását támogatja, és vannak olyanok, melyek a testsúly-kontrollált táplálkozást támogatják – mint a levesek és mobil szeletek.

Allergia lista 2022.10.04 >>

TRINKMAHLZEIT

INSUMED Trinkmahlzeit termékek

A Trinkmahlzeitek különböző ízesítésű, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerporok. Részleges táplálásra szolgáló speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek (kiegészítő – kiegyensúlyozott diéta) az elhízás, és az ezzel esetlegesen egyidejű kachexia vagy szarkopénia – az INSUMED tanácsadó által megállapított étrenddel történő – táplálkozási kezelésének kiegészítésére.

Csak az INSUMED tanácsadó pontos utasítása alapján és rendszeres ellenőrzése mellett fogyaszthatók. Az elfogyasztandó napi adagok számát INSUMED tanácsadója határozza meg.
Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható. A személyreszóló INSUMED táplálkozási utasítások lehetővé teszik, hogy a fogyókúra ideje alatt a szervezet hozzájusson a szükséges mennyiségű fehérjéhez, vitaminokhoz, makro- és mikrotápanyagokhoz, élelmi rosthoz, melyek a normális működéséhez nélkülözhetetlenek.

Az INSUMED Trinkmahlzeit speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerpor teszi lehetővé, hogy a fogyókúrázók akár hosszú időn keresztül zsírszegény, kiegyensúlyozott fehérje- és szénhidráttartalmú, élelmi rostban gazdag táplálkozást folytathassanak.

Az INSUMED Trinkmahlzeit – ismerje meg! Videónkat megtekintheti a youtube csatornánkon ide kattintva!

A Trinkmahlzeitek többféle ízesítésűek: natúr, vanília, csoki, eper-rebarbara, karamell, tejeskávé, banán.

 

INSUMED Trinkmahlzeit BASIC

A Trinkmahlzeit speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek többféle fehérjekombinációt és nagyon kevés zsírt és szénhidrátot tartalmaznak, ezen kívül vitaminokat, ásványi anyagokat és a nutrioze nevű élelmi rostot.

Összetevők letölthető PDF formátumban

Neutrális ízű „PUR“
Vanília ízű
Csokoládé ízű
Eper-rebarbara ízű
Banán ízű

 

INSUMED Trinkmahlzeit BASIC PLUS

A BASIC és a BASIC PLUS fehérje-összetétele hasonló, viszont a BASIC PLUS szénhidrát-tartalma alacsonyabb, és az élelmi rost-tartalma magasabb, mint a BASIC-nek.

Összetevők letölthető PDF formátumban

Karamell ízű
Tejeskávé ízű

 

INSUMED Trinkmahlzeit Vegan szója nélkül

INSUMED Trinkmahlzeit Vegan SZÓJA nélkül

A szója nélküli INSUMED Thrinkmahlzeit VEGAN borsó, napraforgó, tök és mandula fehérjével készül,  laktóz- és gluténmentes. Nagyon jó alternatíva a vegánok számára. Vanília ízesítése nagyon kellemes. A növényi rost elősegíti az ásványi anyagok felszívódását, és prebiotikumként optimalizálja az emésztést. A különböző fehérjék kombinációja biztosítja az izomépítést vagy az izmokat fenntartó anyagcserét.

Nézze meg a videónkat: VIDEÓAJÁNLÓ

Összetevők letölthető PDF formátumban

Vegan vanília ízű szója nélkül

INSUMED Trinkmahlzeit Vegan szójával

INSUMED Trinkmahlzeit Vegan

A vanÍlia ízesítésű Vegan Trinkmahlzeit laktóz- és gluténmentes.

Összetevők letölthető PDF formátumban

Vegan vanília ízű

BESTFORM

INSUMED termékek - BESTFORM

A BESTFORM egy hat komponensű fehérjét tartalmazó fehérje-koncentrátumpor L-karnitinnal, L-glutaminnal, természetes elágazó szénláncú aminosavakkal (BCAA), vitaminokkal, ásványi anyagokkal és édesítőszerrel, a fehérjehiányos táplálkozás tüneteinek mérséklésére. 100 g Bestformban 85 g fehérje van.
Az életkortól függetlenül fehérjehiány, szarkopénia és katabolikus állapot diétás kezelésének kiegészítésére ajánlott. Minden korosztályban, de különösképpen időskorban a fehérjehiányos állapot csökkentésében, az immunrendszer erősítésében, a teljesítőképesség fokozásában jelenthet segítséget.

A laktóz- és gluténmentes BESTFORM Vegan 100 grammja 78 gramm különbözö növényi fehérjéket tartalmaz, biológiai hasznosíthatósága 140.

Összetevők letölthető PDF formátumban

BESTFORM vanília ízű
BESTFORM csokoládé ízű
BESTFORM vegan vanília ízű

INSUMED SZELETEK

INSUMED - szeletek

A fogyókúra megkönnyítésére az INSUMED olyan élelmiszereket is gyárt és forgalmaz, amelyek támogatják a testsúly-kontrollált táplálkozást, ilyenek a mobil szeletek. Ezek kétféle ízesítéssel készülnek, a citrom – túróízű szelet adagonként 18 g,  a vanília – mogyoróízű 11 g fehérjét tartalmaz.

Összetevők letölthető PDF formátumban

BESTFORM fehérjeszelet citrom – túróízű
BESTFORM fehérjeszelet vanília – mogyoró ízű

INSUMED LEVESEK

INSUMED_Trinkbouillon

A fogyókúra megkönnyítésére valók az INSUMED levesek és a fogyókúra után jó szolgálatot tehetnek a testsúly-kontrollált táplálkozás során és segíthetnek az elért testsúly megtartásának támogatásában.

Összetevők letölthető PDF formátumban

Balance bouillon erőleves

Feliratkozás hírlevélre

Mi történik, ha itt feliratkozik?

Országos hírlevelet, és tájékoztató anyagokat kap, illetve felveheti a kapcsolatot az INSUMED orvosokkal.
Köszönjük, ha csatlakozik hozzánk!

INSUMED termékek
INSUMED termékek - Orvosi diétaterápia termékek