INSUMED - Gyakran Ismételt Kérdések

INSUMED – Gyakran Ismételt Kérdések

INSUMED GYIK oldal: fontos kérdések-fontos válaszok gyűjteménye az INSUMED Orvosi diétaterápiáról, az életmódváltásról, az egészségről, a helyes táplálkozásról, a jobb életminőségről.

INSUMED Gyakran Ismételt Kérdések

1. Mi az INSUMED?

 Az INSUMED – Orvosi terápiás módszer túlsúlyosoknak, cukorbetegeknek, hiányos tápláltsági állapotúaknak, vegánoknak, sportolóknak.

Az INSUMED: Németországban kifejlesztett, orvosok által kontrollált diétás rendszer.

Az INSUMED tanácsadók megtanítják az egészséges életmódot, táplálkozási tanácsadást nyújtanak, melynek fontos része a diagnosztika, a BIA-mérés. Ez azt jelenti, hogy rendszeresen mérjük és elemezzük a páciens testösszetételét. A mérési eredmények teszik lehetővé, azt, hogy a testösszetétel változásainak függvényében – az INSUMED Orvosi diétaterápia során személyre szóló tanácsokat kaphassanak a páciensek arra hogy az INSUMED speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerekből mikor, mennyit fogyasszanak, valamint az egészséges, bőséges főétkezések fehérje-, szénhidrát-, zsír-összetételéről is ajánlást kapjanak.

Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie. Mi nem a koplalásról, hanem az egészséges étkezésről beszélünk.

>> A kisfilmünkből tájékozódhat az INSUMED módszerről, az INSUMED koncepciójáról, megtudhatja, hogyan tud egészséges életmódra váltani az INSUMEDDEL. 

2. Mi az INSUMED diétaterápia célja, és kiknek ajánljuk?

Túlsúllyal küzd?
Vércukorszintjének értékei magasabbak a normálisnál?
Számtalan diétával próbálkozott már, mégsem sikerül lefogynia?
Sokat dolgozik, mindig fáradt, úgy érzi, az erőnléte már nem a régi?
50 év fölött van, egyre nehezebben teljesít?
Nehezére esik unokáival a lépcsőmászás, a fogócskázás?
Rendszeresen sportol, és szeretne javítani az eredményein?

Ha bármelyik kérdésre igen a válasza, Ön jó helyen jár! Önnek való az INSUMED Orvosi diétaterápia.

Nem vagyunk egyformák, nem húzható mindenkire ugyanaz a kabát, a táplálkozásunkat is személyre kell szabni!

Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie. Mi az evésről beszélünk, nem a koplalásról!

Csodamódszerek nincsenek, ez sem az! Itt nincsenek szigorú szabályok, tiltások.

3. Hogyan kezdhetem el az INSUMED terápiát?

A honlapunkon keresse meg az Önnek megfelelő tanácsadót:

https://insumed.net/insumed-taplalkozasi-tanacsadok/ és vegye fel vele a kapcsolatot.

4. Mi a különbség a termékek között INSUMED BASIC, BASIC PLUS és a BESTFORM között?

Az INSUMED termékek közti különbség a célban és így, a tápanyagok összetételében rejlik.

Az INSUMED BASIC a „normál” súlycsökkentés klasszikusa, az étkezéseket a BASIC sorozat valamelyik termékével helyettesíti. A speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerben található jó minőségű aminosavak segítik a megfelelő fehérjebevitelt, valamint az élelmi rostok csökkentik a túlzott éhségérzetet.

Az INSUMED BASIC PLUS még magasabb élelmi rosttartalommal rendelkezik.

Az INSUMED BESTFORM magasabb, speciális fehérjetartalmával alkalmas a fehérjehiány kezelésére, valamint szarkopénia (kóros izomtömeg csökkenés) esetén, vagy edzés utáni fehérje pótlásra, fehérjeturmixként fogyasztható. A tápszer összetétele a fehérjehiány és a szarkopénia magasabb tápanyagigényének megfelelően került összeállításra.

Mindhárom termék alkalmazásával izomtömeget építhet és tarthat fenn.

5. Mi a különbség a Trinkmahlzeit és a főétkezések között?

A főétkezések (reggeli, ebéd, vacsora) összetételének a meghatározásában segít az INSUMED szoftver, ami az Ön igényeinek megfelelően ad útmutatást arra, hogy a főétkezés mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsírt tartalmazzon.

Az INSUMED Trinkmahlzeit-tel a személyes igényeinek megfelelően, – tanácsadója ajánlása alapján, főétkezést helyettesíthet. A Trinkmahlzeit az összes alapvető makró és mikrótápanyagokat megfelelő arányban tartalmazza.

Az INSUMED Trinkmahlzeit – ismerje meg! Videónkat megtekintheti a youtube csatornánkon ide kattintva!

6. Mekkora egy adag?

Átlagosan egy adag por a BASIC és a BASIC PLUS esetében étkezésenként 20 g-ot tartalmaz, 250 ml alacsony zsírtartalmú (1,5% zsírtartalmú) tejben feloldva, a BESTFORM esetében pedig 30 g fehérjeport 300 ml alacsony zsírtartalmú (1,5% zsírtartalmú) tejben kell feloldani. Viszont, tanácsadója ajánlása alapján – a testösszetételének megfelelően az ajánlott adagok nagysága és a naponta fogyasztandó adagok száma az átlagos ajánlástól eltérhet.

7. Mi az az Insumed kapszula és hol találom?

Az INSUMED honlapján az alábbi nyilatkozat ad választ kérdésére:

„Nyilatkozatot teszünk, hogy az utóbbi időben az interneten, e-mailekben megjelenő Insumed kapszula nem az INSUMED GmbH terméke.

Az Insumed kapszulát forgalmazó céghez az INSUMED GmbH-nak semmi köze sincsen és elhatárolódik minden fajta, az Insumed kapszulával kapcsolatos információtól, forgalmazási gyakorlattól, az Insumed kapszulához kapcsolódó tudományos, vagy csak tájékoztató jellegű információtól, a felhasználók visszajelzéseitől, az internetes oldalakon megjelenő munkatársaktól.

Az Insumed kapszula nem az INSUMED GmbH Németország terméke. “

8. Az INSUMED termékek gyermekek számára is alkalmasak?

A Trinkmahlzeit termékek dobozán a következő figyelmeztetés található:

„Gyerekeknek 14 éves kortól, a gyermekorvos által meghatározott mennyiségű élelmiszerporból készült élelmiszer fogyasztandó. “ Tehát, mindenképpen használata előtt a gyermekorvosával konzultáljon.
A termékek nem károsak a gyermekekre. Pontos megállapítás, a gyermekekre vonatkozó tanulmányok hiánya miatt -nem lehetséges.

9. Alkalmasak a termékek terhes és szoptatós nők számára is?

A terhesség alatt és a szoptatási időszakban az INSUMED termékeket ne fogyasszon.

10. Alkalmasak a termékek a 2-es típusú cukorbetegek számára?

Igen, az INSUMED BASIC, BASIC PLUS Trinkmahlzeit-ek, a BESTFORM alkalmasak 2-es típusú cukorbetegek számára is. INSUMED tanácsadójával mindenképpen konzultáljon.

A Trinkmahlzeit fogyasztásának előnyei cukorbetegeknél:

– Tartalmazza az összes fontos vitamint és ásványi anyagot, ezért hiánybetegség kialakulásától nem kell tartani.
– Prebiotikus élelmi rostot tartalmaz, ez az emésztés szempontjából kedvező hatású.
– A Trinkmahlzeit zsírtartalma nagyon csekély, így nincs felesleges energiabevitel.
– Alacsony mértékű vércukorszint-emelkedést, illetve inzulinválaszt vált ki.

Amennyiben Ön 2-es típusú cukorbeteg és csökkenteni szeretné testsúlyát, forduljon az Önhöz legközelebb dolgozó INSUMED táplálkozási tanácsadóhoz!

11. Alkalmasak az INSUMED termékek sportolóknak?

Az INSUMED BESTFORM és Trinkmahlzeit-ek alkalmasak sportolók számára is. Tanácsadójával beszélje meg, hogy mi a „cél”. Zsír-fogyás, izom-építés, sport utáni regeneráció?
A célnak megfelelően kell kiválasztani a terméket, meghatározni az adagok nagyságát és számát. A termékek kiváló minőségű aminosavprofiljukkal ideálisak sportolók számára.
A BESTFORM 6 komponensű fehérjéjének köszönhetően különösen jó minőségű és magas biológiai hasznosulású fehérje értékű termék.

12. Mit tegyek, ha 2 étkezés között éhes vagyok?

Keresse tanácsadóját és beszélje meg vele a helyzetet. Semmi esetre se csillapítsa éhségét azzal, hogy eszik „valamit”. Lehetséges, hogy a Trinkmahlzeit-ek adag nagyságát kell növelni vagy a főétkezések összetételén és mennyiségén kell változtatni.
Két étkezés között az éhség csillapítására jó szolgálatot tehet az INSUMED Balance bouillon leves.

13. Bevehetem gyógyszereimet/ táplálék-kiegészítőket a diéta mellett?

INSUMED tanácsadójával beszélje meg, hogy milyen gyógyszereket szed, vagy milyen táplálék kiegészítőket fogyaszt. Az INSUMED Trinkmahlzeit-ek speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek, melyben többféle vitamin és ásványanyag is benne van.

14. Van-e mellékhatás?

Alapvetően nincsen, mert a Trinkmalzeitek speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek. Ha étel allergiája, vagy ételintoleranciája van, akkor tanácsadójával beszélje meg, milyen ételekre, élelmiszerekre allergiás és ennek megfelelően lehet a fogyasztandó Trinkmalzeit-eket meghatározni.

15. Étkezéseim előtt ki kell számolnom, hogy pontosan mennyi az étel kalóriatartalma?

Lehetséges, de nem szükséges. DE!

Meg kell tanulni, hogy miből, mennyit szabad, illetve kell enni, azért, hogy zsírból fogyjunk úgy, hogy az izmainkat megtartsuk.
A BIA-mérés során az INSUMED BIA szoftver segítséget nyújt abban, hogy mekkora adagokat fogyasszunk a főétkezésen belül fehérjéből, szénhidrátból és zsírból. Ha tudjuk, hogy az összetevőkből hány grammra van szükség, és ezeknek mennyi a kalória értéke, akkor megtanuljuk, hogy „ránézésre” is meg tudjuk állapítani, a tányéron levő főétkezés összetétele és nagysága pont megfelel-e nekünk.

16. Ha fogyni szeretnék, valóban le kell mondanom a gyümölcsökről?

Nem, nem kell lemondani a gyümölcsről. DE!

Az INSUMED diéta nem a tiltásokról szól, így természetesen lehet gyümölcsöket is fogyasztani. Azonban fontos azt tudni, hogy a gyümölcsök cukortartalma szintén megemeli az inzulin-szintet, ezért a főétkezésbe beépítve, leginkább ebédre desszertként, vagy ebéd előtt fogyasszuk azokat.

17. Mi az INSUMED diétaterápiák alapja?

A diagnosztika

A diagnosztika része a testsúly-mérés, haskörfogatmérés, testösszetétel-mérés (BIA-mérés) és szükség esetén laborvizsgálati adatok megkérése.

A testösszetétel meghatározása és a testösszetétel változásainak a rendszeres ellenőrzése a BIA-méréssel a sikeres táplálkozási terápia legfontosabb része. A BIA mérés alapján tudja INSUMED-tanácsadója megadni az INSUMED orvosi diétaterápia sikeréhez szükséges táplálkozási és életmódbeli tanácsokat. Minden ember kicsit más, másképp él és valójában személyre szóló táplálkozási terápiát a testösszetétel meghatározás (BIA-mérés) nélkül nem lehet ajánlani. Csak a testösszetétel rendszeres mérése ad lehetőséget arra, hogy a terápia során nyomon tudjuk követni szervezetében a nem kívánatos felesleges zsír, a létfontosságú izomzat és a testfolyadék változásait, és ennek alapján, a szükséges táplálkozási korrekciókat ajánlani tudjuk.

Rendszeresen keresse fel INSUMED tanácsadóját testösszetétel (BIA) -mérésre, ez az Ön érdeke és mi figyelünk az Ön egészségére!

18. Mi a testösszetétel mérés – BIA-Mérés?

A szervezet összetételéről a leggyorsabban és legegyszerűbben BIA-méréssel szerezhetünk pontos információt. A test összetételének ismerete nem csak túlsúly esetében, a fogyókúra alatt is fontos.

Ha például valaki cukorbeteg, ismernünk kell a testösszetételét és ennek változásait, a diabetológiai terápia során.

Az -életkortól független- hiányos táplálkozásúak esetében szintén fontos az állapotfelméréshez a BIA-mérés, mivel ennek segítségével lehet a terápiát nyomon követni.

A sportolók erőnlétének, edzettségi állapotának, az edzések hatásának „alap” diagnosztikáját szintén lehetővé teszi a BIA-mérés.

Az INSUMED tanácsadók egy speciális, rendkívül érzékeny és ezért nagyon pontosan dolgozó orvosi műszert, az AKERN 101 vagy BIAsystems nevű BIA- műszert használják a mérésre.

Összefoglaló 1 percben:
https://youtu.be/WOsoRPz1uCI

19. A BIA-mérés hogyan segít a jojó effektust elkerülni?

Az INSUMED tanácsadáson első alkalommal állapotfelmérés történik, azután pedig követhetjük, mi és hogyan változik a szervezetben.
A további alkalmak esetében kiválóan követhető és grafikusan ábrázolható a változás. Hiszen a fogyókúránál éppen az a cél, hogy csak zsírból fogyjunk, az izomzat megtartása mellett.
Az INSUMED diéta és a BIA-mérés ebben segít, mert ha zsírból történik a fogyás, akkor nem lesz jojó-effektus, tehát meg is tudjuk tartani az elért eredményt.

20. Hogyan történik a BIA-mérés?

A méréshez egy ágyra kell feküdni, körülbelül öt percre. Ez alatt az 5 perc alatt kiegyenlítődnek a szervezetünk vízterei a fej és a láb között. A mérés előtt a kézfejre és a lábfejre két-két elektródát ragasztunk, melyeket mérőkábel segítségével összekötünk a műszerrel. A mérés ideje rendkívül rövid. A műszer elektromos jeleket érzékel, melyeket egy számítógépes program átalakít értelmezhető eredményekké.

Összefoglaló 1 percben:
https://youtu.be/WOsoRPz1uCI

21. Mit mutat meg a BIA-mérés eredménye?

Megmutatja, hogy mennyi a szervezet:

 • zsírtartalma
 • zsírmentes állománya
 • izomállománya
 • sejtközötti állománya
 • a szervezet teljes folyadék tartalma
 • a sejten belüli folyadék tartalma
 • a sejten kívüli folyadék tartalma
 • a szervezet alapanyagcseréje

A mérési eredményből megtudhatjuk, hogy a zsír–izom–víz egymáshoz viszonyított aránya szervezetünkben egészséges vagy kóros.

Az INSUMED tanácsadója a BIA-mérés eredménye alapján tud Önnek teljesen személyre szóló tanácsokat adni táplálkozásával, életmódjával kapcsolatban.

Összefoglaló 1 percben:
https://youtu.be/WOsoRPz1uCI

22. Megállapítható az, hogy a fogyókúra során zsírból fogyok-e?

INSUMED tanácsadója pontosan látja, hogy ha testsúlya csökken az INSUMED terápia hatására, akkor miből történik a fogyás.

Zsírból? Vízből? Netán izomból? A BIA-mérés választ ad a kérdésekre.

23. Mi történik, ha a fogyókúra során az izmaiból fogy?

Ha izomzata fogy, akkor ezt tanácsadója a megfelelő INSUMED speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerekkel vagy a táplálkozás módosításával tudja korrigálni, hiszen pontosan ezt szeretnénk elkerülni.

Miért van szükség az izomzat megtartására a fogyás során?
Az izomzat a testünk égetőkemencéje, illetve zsírégetője. Ha nem is mozgunk, nyugalmi állapotban is sok energiát fogyaszt a testünk, hiszen az életfunkciókhoz sok energia kell, még az emésztéshez is. A mozgáshoz pedig még több energiára van szükség. Több izomzattal, hatékonyabb zsírégetés.

24. Mi az INSUMED fogyókúra lényege?

Az INSUMED személyre szabott fogyókúrás, életmód terápia lényege az izomzatunk megtartása, megvédése a kúra folyamán -a zsírégetés mellett.
Ha testsúlya csökken és az izomállománya stabil, akkor csak zsírból és vízből fogy – és ennek így is kell lennie – ez az INSUMED koncepció alapja.

25. Mi az INSUMED fogyókúra sikerének „egyik” alapja?

Az INSUMED fogyókúra sikerének egyik alapja a rendszeres BIA-mérés és az azt követő táplálkozási tanácsadás. Ezért mondjuk, hogy ez MÁS, mint a többi fogyókúra és nem is fogyókúráról beszélünk, hanem diétaterápiáról.

BIA-mérést hetente-kéthetente kell elvégezni, azért, hogy a szervezet összetételének változásairól mindig aktuális képet kapjunk és a táplálkozási, életmódbeli hibákat időben ki tudjuk javítani.

26. Ha mérlegre állunk, akkor megtudjuk állapítani, hogy milyen a testösszetételünk?

Tudja Ön, hogy a mérleg csak a féligazságot mutatja? A mérleg csak a testsúlyát mutatja, de nem tudjuk, hogy a testsúlyunkból, mennyi a zsír, izom és a víz.

27. A fürdőszobai „zsírmérleg “meg tudja mérni, hogy mennyi a zsír a testében?

A fürdőszobai „zsírmérleg” sem tud zsírt mérni. A hentes tud zsírt mérni vagy a nagyon drága és komplikált orvostechnikai műszerek. Ezeket a módszereket a mindennapi orvosi analízisekben csak ritkán használják kórházakban, diagnosztikai központokban.
A zsírmérleg eredményei nagyon pontatlanok.

28. Lehet a BIA méréssel zsírt mérni?

Nem lehet. A BIA-méréssel nagy pontossággal azt lehet megmérni, hogy mennyi a szervezet zsírmentes állománya. Minden, ami nem zsír a szervezetében, az a zsírmentes állomány. Ha a testsúlyából levonjuk a zsírmentes állomány mennyiségét, akkor matematikailag ki tudjuk számolni egy egyszerű kivonási művelettel, hogy mennyi a zsírállományunk.

29. Melyek az INSUMED táplálkozási terápia 3 alapelemei?

Mérés – Tanácsadás – Megvalósítás

Az INSUMED koncepciónkat ezen az oldalon találja: INSUMED koncepció oldal

30. Mit értünk a „Mérés “alatt?

Az összes INSUMED táplálkozási koncepció megvalósításának az első lépése a „mérés “.
A mérés gyakorlatába a következők tartoznak: megmérjük a testsúlyát, magasságát, haskörfogatát és elvégezzük a testösszetétel megállapításához a BIA-mérést.
Kikérdezzük esetleges betegségeiről, allergiáiról, táplálkozási szokásairól és szükség szerint laborvizsgálatokat vagy egyéb orvosi vizsgálatokat javaslunk.

Az INSUMED koncepciónkat ezen az oldalon találja: INSUMED koncepció oldal

31. Mit értünk a „Tanácsadás “alatt?

A mérés és a bekért információk alapján történik a személyre szóló tanácsadás.

A tanácsadás során megbeszéljük az esetleges nehézségeket, kérdéseket. Mikor, mit, mennyit és miből egyen, milyen mozgás – sport formát válasszon. A folyamat során értékeljük a testösszetétel változását, és ha szükséges, táplálkozási és életmódbeli változtatásokat ajánlunk.

Az INSUMED koncepciónkat ezen az oldalon találja: INSUMED koncepció oldal

32. Mit értünk a „Megvalósítás “alatt?

A megvalósítás az ön feladata, hogy a tanácsok alapján élje életét. Tanácsadója természetesen mindenben támogatni fogja, kérdezze őt nyugodtan. Hogy az életmódjának a változtatásával hogyan változott a testösszetétele, azt a következő tanácsadás során elvégzett BIA-méréssel lehet megvizsgálni és a mérés eredményének a függvényében, ha szükséges életmódbeli korrekciókat tanácsolni.

Az INSUMED koncepciónkat ezen az oldalon találja: INSUMED koncepció oldal

33. Hol tudom az INSUMED termékeket megvenni?

Az INSUMED termékek egy orvosi táplálkozási terápia alapvető részét képezik, csak személyesen az INSUMED táplálkozási tanácsadóknál, táplálkozási terápia keretein belül lehet azokat megvásárolni. A termékek sikeres használata INSUMED tanácsadói irányítást és felügyeletet kíván. Emiatt termékeink interneten keresztül nem rendelhetőek.

Az INSUMED koncepciónkat ezen az oldalon találja: INSUMED koncepció oldal

34. Vegán vagy vegetáriánus vagyok, milyen INSUMED terméket tudok fogyasztani?

Az INSUMED speciális vegán termékeit tudjuk ajánlani:

 • INSUMED Trinkmahlzeit VEGAN: laktózmentes, gluténmentes.
 • INSUMED Trinkmahlzeit VEGAN szója mentes: laktózmentes, gluténmentes.
 • INSUMED BESTFORM: laktózmentes, gluténmentes.

Az INSUMED Vegán információkat ezen az oldalon találja: Vegán vagyok

INSUMED VEGÁN termékek – mikor, kinek melyik tápszert javasoljuk

35. Túlsúlyos vagyok és nem szeretnék szójás terméket fogyasztani, mit ajánl az INSUMED?

A szója nélküli INSUMED Thrinkmahlzeit VEGAN borsó-, napraforgó-, tök- és mandula- fehérjével készül, laktóz- és gluténmentes. Vanília ízesítése nagyon kellemes ízű. A növényi rostok, csökkentik a túlzott éhségérzetet és prebiotikumként optimalizálják az emésztést. A különböző fehérjék kombinációja biztosítja az izomépítést vagy az izmokat fenntartó anyagcserét.

INSUMED VEGÁN termékek – mikor, kinek melyik tápszert javasoljuk

36. Nem szeretnék állati eredetű terméket fogyasztani, de szeretném izomzatomat regenerálni, erősíteni, mit ajánl az INSUMED?

Erre a célra alkalmas a BESTFORM Vegán, természetes elágazó szénláncú aminosavakkal (BCAA), vitaminokkal, ásványi anyagokkal és édesítőszerrel – a fehérjehiányos táplálkozás tüneteinek mérséklésére.

Az életkortól függetlenül fehérjehiány, szarkopénia és katabolikus állapot diétás kezelésének kiegészítésére ajánlott. Minden korosztályban, de különösképpen időskorban a fehérjehiányos állapot csökkentésében, az immunrendszer erősítésében, a teljesítőképesség fokozásában jelenthet segítséget.

A laktóz- és gluténmentes BESTFORM Vegán 100 grammja 78 gramm-nyi különböző növényi fehérjéket tartalmaz, biológiai hasznosíthatósága 140.

INSUMED VEGÁN termékek – mikor, kinek melyik tápszert javasoljuk

37. Melyek az INSUMED táplálkozási terápia szakaszai?

A fogyókúrának, életmódváltásnak 4 szakasza van.

 • Első szakasz a „Start vagy INSUMED böjt”
 • Második szakasz a „A fogyás vagy az intenzív zsírégetés “
 • Harmadik szakasz „Az integráció, a táplálkozás testre szabása “
 • Negyedik szakasz „A stabilizáció, ahol a cél a testsúly megtartása “

Az INSUMED koncepciónkat ezen az oldalon találja: INSUMED koncepció oldal

38. Mi az INSUMED böjt vagy Start?

A böjtnapok száma és a böjtök gyakorisága a testösszetételétől függ. A böjtnapok számát és a böjt gyakoriságát táplálkozási tanácsadója tudja személyre szabottan meghatározni.

Normál esetben a diétáját két „startnappal” kezdi meg. Ez alatt a 2 nap alatt teste ráhangolódik a fogyásra, mivel szervezetét „zsírégető üzemmódba” állítjuk. Ezen a két startnapon csak és kizárólag egy INSUMED Trinkmahlzeit, folyékony, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszert, pontosabban turmixot fogyaszt, naponta négy alkalommal, de ha szükséges akkor egy ötödik adag is elfogyasztható.

Az INSUMED koncepciónkat ezen az oldalon találja: INSUMED koncepció oldal

39. Hogyan történik „A fogyás vagy az intenzív zsírégetés “szakasza?

Az INSUMED koncepció szerint Ön napi háromszor étkezik majd. A három étkezésből kettő INSUMED Trinkmahlzeit turmix, 1 pedig a főétkezés lesz.

Az INSUMED koncepciónkat ezen az oldalon találja: INSUMED koncepció oldal

40. Hogyan történik „Az integráció, a táplálkozás testre szabása “?

Amint elérte a kitűzött álomsúlyát, lépésről lépésre áttérhet a turmixokról a szilárd halmazállapotú étkezésekre. Egy étkezése egyelőre még továbbra is az INSUMED Trinkmahlzeit turmix lesz. Tehát 2 étkezés, 1 turmix. A táplálkozási tanácsadójával egyeztetnek majd arról, hogy ezt az átmeneti szakaszt mikor alkalmas megkezdeni.

.

Az INSUMED koncepciónkat ezen az oldalon találja: INSUMED koncepció oldal

41. Hogyan történik „A stabilizáció, ahol a cél a testsúly megtartása “?

A fogyás utáni hosszú távú cél az INSUMED koncepcióban, hogy megtartsuk a súlyunkat és napi három alkalommal egészségesen, a napirendünknek megfelelően étkezzünk, valamint rendszeresen mozogjunk. Az INSUMED termékek akkor kerülhetnek ismét bevetésre, ha Ön több alkalommal, például ünnepnapokon vagy a nyaralás ideje alatt, a gazdag és csábító ételkínálatnak köszönhetően túl sokat evett és a testsúlya ismét kicsit megemelkedett. Ezért is fontos, hogy a stabilizáció szakaszában is rendszeresen tartsa a kapcsolatot INSUMED tanácsadójával, hogy a súlymegtartás hosszútávú legyen.

Az INSUMED koncepciónkat ezen az oldalon találja: INSUMED koncepció oldal

42. Mit tegyünk, ha leáll a fogyás?

Néha a fogyás lelassul, a szervezetünk alkalmazkodik, lelassul az anyagcsere.
Mit tegyünk ilyenkor? Néhány jó tanács, és egy kis motiváció… és erről van egy jó cikkünk:

Mit tegyünk, ha leáll a fogyás?

43. INSUMED elszámolása egészségpénztáraknál

A legnagyobb Egészségpénztárak a listájukban szerepeltetik a Pharmaindex online gyógyszerkönyvben szereplő tételeket.

Az INSUMED basic és basic plus Thrinkmahlzeit speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer és a Bestform speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer a Pharmindex online gyógyszerkönyvben megtalálható engedélyszámmal. A leveseket  és a szeleteket nem lehet elszámolni, de a tápszereket térítik az Egészségpénztárak. 

Milyen egészségpénztarak térítik az INSUMED Thrinkmahlzeit termékek árát?
Az OTP, Vasutas, Prémium, Patika, MBH, Generali, IZYS pénztárak biztosan térítik a tápszert.
A pénztárral esetleg egyeztetni kell, hogy mi minden szerepeljen a számlán. (kinek állítódjon ki a számla, mindig szerepeljen rajta a pénztártag azonosítója…).
A számla tétel részében pontosan kell szerepeltetni a termékek nevét, és még annak ízesítését is kéri sok egészségpénztár.

(Pl.:INSUMED basic speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer csokoládé ízű)
A számlát nem a pénztár, hanem minden esetben a paciens fogja rendezni. – Egyeztesd tanácsadóddal!

Feliratkozás hírlevélre

Mi történik, ha itt feliratkozik?

Országos hírlevelet, és tájékoztató anyagokat kap, illetve felveheti a kapcsolatot az INSUMED orvosokkal.
Köszönjük, ha csatlakozik hozzánk!

INSUMED termékek

MI AZ AZ INSUMED?

Mi az INSUMED?

Az aloldalunkon a képre vagy a gombra kattintva a részletes kisfilmünkből tájékozódhat az INSUMED módszerről, az INSUMED Orvosi diétaterápia koncepciójáról, megtudhatja, hogyan tud egészséges életmódra váltani az INSUMEDDEL. 

Mi-az INSUMED?
INSUMED termékek - Orvosi diétaterápia termékek