INSUMED információk pácienseknek

INSUMED információk pácienseknek – zsírból fogyás 

Tudja Ön, hogy miért nem tud lefogyni?

Ha az évek során többször próbált lefogyni, de ez a mai napig nem sikerült, akkor ez nem véletlen. A legtöbb „profi fogyókúrázó” mindig talál újabb és még menőbb csodamódszert, ami biztos sikert ígér.

INSUMED koncepciók, megoldások

vegán vagyok 2

Vegán vagyok

Vajon jól csinálom? Honnan lehet azt tudni?

Számos vizsgálattal igazolták már, hogy a vegán és vegetáriánus étkezés hogyan hat a szervezetre. Mi azt is látjuk, hogy lehet jól és nem jól étkezni.
Hogyan segít az INSUMED? Méréssel.

Ha szükség van fehérje pótlásra, vegán termékeink állnak rendelkezésére. Tudjon meg többet az INSUMED vegán és vegetáriánus koncepcióról.

Túlsúlyosoknak

Tudja Ön, hogy miért nem tud lefogyni?

Ha az évek során többször próbált lefogyni, de ez a mai napig nem sikerült, akkor ez nem véletlen. A legtöbb „profi fogyókúrázó” mindig talál újabb és még menőbb csodamódszert, ami biztos sikert ígér.

Az életmódbeli és táplálkozási hibáink okozzák a fogyókúrák sikertelenségét is.
Sajnos gyógyszerek és hormonális problémák is megakadályozhatják a sikeres zsírfogyást. Hogy ez utóbbi problémák fennállnak-e Önnél, legjobb volna egy INSUMED táplálkozási tanácsadóval megbeszélni.

Ön szerint milyen lenne a tökéletes fogyás?

Nézzük, milyen hibákért áll bosszút a testünk, melyek azok a tényezők, amelyek miatt nem tudunk fogyni?

insumed tulsulyosok kezelese
Insumed koncepci cukorbetegeknek

Cukorbetegeknek

INSUMED táplálkozási koncepció a 2-es típusú cukorbetegnek

A 2-es típusú cukorbetegség egy olyan betegség, amelyet a túlsúly tovább ront. A cukorbetegség miatt pedig a túlsúlyt szinte lehetetlen leadni. Ördögi kör alakul ki. A táplálkozási szokások megváltoztatása és a testzsír csökkentése feltartóztathatja a cukorbetegséget, javíthatja az állapotot, sőt,- ha csak átmenetileg is – gyógyíthatja azt, különösen akkor, ha rövid ideje áll fenn az anyagcsere-zavar.
A betegség sokrétűségét és esetenkénti különböző lefolyását figyelembe véve, nem lehet általánosan kötelező, mindenkire érvényes terápiás irányvonalat meghatározni.
Az INSUMED ajánlás mindig a laborvizsgálatok és az alkalmazott gyógyszeres kezelés függvényében készül el.

A diétáról

Az INSUMED módszerének köszönhetően megismerkedhet egy könnyen betartható rendszerrel, ízletes ételeket ehet, jóllakhat, nincs tiltott élelmiszer és éhezés, így a jó kedély garantált!

A diéta során speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszert, INSUMED Trinkmahlzeit tápszert fog fogyasztani. Túlsúlytól szenvedők speciális, az INSUMED táplálkozási tanácsadó által megállapított étrenddel történő kezelése során az INSUMED Trinkmahlzeit-tel kiegészített táplálkozás elősegíti a hiánybetegségek kialakulásának megelőzését, az izomzat megtartását.
Az INSUMED Trinkmahlzeit lehetővé teszi, hogy zsírszegény, szénhidrát- és élelmi rostban gazdag, mégis alacsony kalóriatartalmú táplálkozást ajánlhassunk Önnek, úgy, hogy a fehérjefogyasztás terén se szenvedjen hiányt.
Az INSUMED Trinkmahlzeit egy speciális főétkezés túlsúlyos, 2. típusú diabéteszeseknek, akik cukorbetegségük miatt különleges, terápiás táplálkozást folytatnak.

A Trinkmahlzeit fogyasztásának előnyei cukorbetegeknél:

– Tartalmazza az összes fontos vitamint és ásványi anyagot, ezért hiánybetegség kialakulásától nem kell tartani.
– Prebiotikus élelmi rostot tartalmaz, ez az emésztés szempontjából kedvező hatású.
– A Trinkmahlzeit zsírtartalma nagyon csekély, így nincs felesleges energiabevitel.
– Alacsony mértékű vércukorszint-emelkedést, illetve inzulinválaszt vált ki.

Amennyiben Ön 2-es típusú cukorbeteg és csökkenteni szeretné testsúlyát, forduljon az Önhöz legközelebb dolgozó INSUMED táplálkozási tanácsadóhoz!

65 felettti vagyok

Mit jelent a hiányos táplálkozás?

Hiányos táplálkozás alatt a gyógyászatban azt a többnyire krónikus hiányállapotot értjük a makro- és mikrotápanyagok tekintetében, amely a szervezet összetételének kedvezőtlen megváltozásához vezet. Az okok sokfélék lehetnek és függetlenek a páciens testsúlyától, életkorától. A tünetek többnyire csak akkor jelentkeznek, amikor a hiányos táplálkozás folyamata már előrehaladott állapotban van.

Kiket érint a hiányos táplálkozás?

Elsősorban az időseket, de minden korosztályban előfordulhat. A hiányos táplálkozás nyilvánvaló formája, az alultápláltság mellett a tartós gyulladásos folyamatokkal járó betegségek is kiválthatják a testösszetétel és a tápláltsági állapot megváltozását és ezáltal az egészség károsodását.
A táplálkozási hiányállapot a túltáplálás következménye is lehet, mivel a túlsúlyt gyakran a hibás táplálkozás okozza.

Milyen következményei vannak a táplálkozási hiánynak?

A hiányosan táplálkozó páciensek körében a tápanyag- és mindenekelőtt a fehérjehiánynak igen súlyos következményei fordulhatnak elő. A fehérjehiány minden esetben az izomzat leépülésével jár. A következmény az izom „ elszegényedésétől” (szarkopenia) az életveszélyes izomsorvadásig (cachexia) terjedhet.
Kóros elhízáshoz (a BMI 30 fölötti értéket mutat) gyakran társul még a szervezet krónikus, katabolikus gyulladása. Ez azt jelenti, hogy a leépülés és beépülés egyensúlya a leépülés irányába tolódik el, és ez a folyamat tartósan fennáll. A gyulladás a zsírszövetben jön létre, és ez az oka pl. a szív- és keringési betegségeknek és az inzulin-rezisztenciának. Így a hiányos táplálkozás magas rizikófaktort jelent a járulékos betegségek szempontjából.

A hiányos táplálkozás diagnózisa

A páciens túlsúlya vagy átlag alatti súlya, krónikus betegsége, egészségtelen életvitele (pl. gyorséttermi ételek, alkohol, stressz) jeleznek az orvosnak, hogy esetleg fennálló táplálkozási hiánybetegséggel áll szemben.
Mivel a hiány normál testsúly esetén is fennállhat, ezért a súlymérések és a laborvizsgálatok csak korlátozottan fejezik ki a páciens tápláltsági állapotát.
Az egészségi – és tápláltsági állapot diagnosztizálása bioelektromos impedancia analízissel (BIA mérés) történik. Az ismételt mérések lehetővé teszik a folyamatot kísérő ellenőrzést, aminek a segítségével a táplálkozási terápia sikere nyomon követhető.
A BIA-mérés és a mért adatok elemzése az INSUMED Akern szoftverrel alapvetően fontosak az INSUMED BESTFORM-mal folytatott táplálkozási terápiában.
Kizárólag a páciens tápláltsági állapotának és testösszetételének ismeretében, valamint állandó kontroll során lehet sikeres a táplálkozás-gyógyászati beavatkozás.

A hiányos táplálkozás kezelése és megelőzése

A táplálkozási hiánybetegségek kezelésére speciális termékünk, az INSUMED BESTFORM alkalmas, amely értékes fehérjék segítségével építheti fel újra az izomtömeget és ugyanakkor javíthatja az általános egészségi állapotot.
Az INSUMED táplálkozási tanácsadója a BIA mérés (testösszetétel meghatározás) eredménye alapján határozza meg a személyre szóló táplálkozási terápiáját.

INSUMED termékek - BESTFORM

hianyos taplalkozas

Az időskori táplálkozás és az INSUMED BESTFORM

A jobb életminőség lehetséges. Az időskori táplálkozás problémái sokaknak ismeretesek. A legfontosabb információnk: megoldást is mutatunk.

Tanácsadót keresek

Szeretne lefogyni vagy életmódot váltani?
Találjon egy INSUMED tanácsadót az ön közelében, vegye fel velük a kapcsolatot:

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

INSUMED Fitness

Kedves INSUMED Páciensünk!

Szeretnénk Önnek segítséget nyújtani abban, hogy az INSUMED Orvosi Diétaterápiája még hatékonyabb legyen!

Általánosan ismert és elfogadott az, hogy a fogyás legfőbb meghatározója a diéta, a megfelelő minőségű és mennyiségű táplálék rendszeres bevitele. Ez adja a siker kétharmad részét!

A további egyharmad a napi aktivitás, a rendszeres mozgás és az egyéni adottságoknak, igényeknek megfelelő sport.

Ennek a sport tevékenységnek a kiválasztásában szeretnénk Önnek segítséget nyújtani!

Miért kell alaposan körüljárni a mozgás és a sport témát mielőtt kiválasztjuk az Önnek megfelelőt?

Az INSUMED Diétaterápiát folytató pácienseink több kevesebb túlsúllyal és ehhez kapcsolódóan többféle krónikus betegséggel rendelkeznek. Ezért meg kell találni azokat a mozgásformákat, amelyek biztosan nem ártanak és pozitívan befolyásolják az egészségi állapotát.

Először is nézzük meg, milyen erősségei vannak egy túlsúlyos embernek.

Igen vannak erősségek és ezt a terápiában remekül ki lehet használni!

Amikor az Ön INSUMED tanácsadója megméri az testösszetételét, megállapítja a BCM értékét. Ez az aktív sejtállomány mennyiségét mutatja. Ebbe tartoznak bele a magas anyagcsere aktivitású szervek, szövetek, elsősorban az izomzat. Ez a test legnagyobb energia felhasználója, ebben égetjük el a felesleges zsírt! Ezért törekszünk arra, hogy a fogyás során ez az BCM érték minél kevésbé csökkenjen.

Hogyan lehet ezt megőrizni?

Megfelelő fehérje bevitellel és mozgással! Ha egy izmot mozgatunk, azt nem engedi a test elsatnyulni!

Itt jön a képbe a túlsúlyos emberek előnye az abszolút értelemben vett magas izomtömeg!

A nagy tömegű izom sok energiát használ fel, nagyobb lesz a zsírraktárak felhasználása is!

Logikusan belegondolva egyértelmű, hogy egy 90-100 kg vagy még magasabb testtömegű embernek az izom mennyisége több mint egy 70-80 kg-osnak. Ezt a mérésekkel be is tudjuk bizonyítani, gyakran mérünk 40-50 akár 60kg-os BCM értéket pácienseinknél!

Gondoljunk bele, ha ezt elkezdjük mozgatni, milyen komoly energia felhasználást tudunk elérni!

Mit nyerünk ezzel?

  • Fokozzuk a leadott zsír mennyiségét
  • Megtartjuk, esetleg növeljük az izomtömegünket
  • Tónusosabbá tesszük a testünket
  • Javítjuk a testtartásunkat
  • Csökkentjük az ízületi problémáinkat

Tehát segíteni szeretnénk Önnek abban, hogy a mozgás jótékony hatását maximálisan ki tudjuk használni a fogyása érdekében.

Segítünk testre szabottan, az egészségi állapotának, életkorának, edzettségi szintjének és egyéni igényeinek megfelelő sportot választani.

Önnek már csak egy dolgot kell tenni: válasszon és kezdjen el rendszeresen mozogni!

EDZÉSPROGRAMOK

INSUMED Fitness 2.0

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

EDZŐK – országos lista

Sportolóknak

A jó teljesítmény titka

A sportolóknak a nagy energia-felhasználás és a szervezetükben lejátszódó fokozott építő és regenerációs folyamatok miatt, az átlagosnál nagyobb a fehérjeigénye. A fizikai terheléstől függően a napi fehérjeszükséglet testsúly-kilogrammonként 1,2–2 g, sőt, időnként ennél még több is lehet. A mindennapi életben normális táplálkozással ezt a nagy fehérjeigényt nehéz kielégíteni.

A terhelésnek megfelelő optimális fehérjefogyasztás viszont szükségszerű az izomzat felépítéséhez, regenerációjához és az ezzel összefüggő jó teljesítmény biztosításához.

Az elégséges fehérjemennyiség

Nem könnyű „normális“ táplálékokkal az elégséges fehérjemennyiséget bevinni a szervezetbe. Egy főétkezés alkalmával fogyasztunk köreteket, zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket is, ezért gyakran nem tudunk annyi fehérjetartalmú élelmiszert megenni, amennyire szükségünk lenne.

BESTFORM fehérjekoncentrátum

 

A BESTFORM fehérjekoncentrátum segítségével ezt a problémát meg lehet oldani. A BESTFORM gyártója és forgalmazója a németországi INSUMED cég. A termékeket a legszigorúbb higiéniai követelményeknek megfelelően gyártják, rendszeres laboratóriumi ellenőrzések kíséretében.
A BESTFORM-ot a sportolással járó élettani szükségleteknek megfelelően, a legújabb nemzetközi terápiás ajánlások alapján készítették.

A BESTFORM hatféle magas minőségű fehérjeforrást tartalmaz, amelyek egymáshoz viszonyított mennyisége úgy van összeállítva, hogy a könnyű emészthetősége mellett a biológiai hasznosulása is a legjobb legyen.
A BESTFORM tartalmazza az emberi szervezet számára létfontosságú húszféle aminosavat, többek között az úgynevezett esszenciális aminosavakat és a természetesen elágazó szénláncú aminosavakat, mint a leucin, a valin és az izoleucin (angolul: branched chain aminoacids, BCAA), amelyek antikatabolikus és anabolikus tulajdonságaik következtében központi szerepet játszanak az izomzat és fehérje anyagcseréjében.
Vizsgálatok bizonyítják, hogy ezek az aminosavak pozitívan befolyásolják az immunrendszert és az izomzat regenerációját. A BESTFORM olyan létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz, amire a sportoló szervezetnek naponta szüksége van.

Hogyan kell fogyasztani a BESTFORMOT sportolóknak

 

Sportolás előtt fogyasztva segít az izomzat felépítésében, csökkenti a fáradékonyságot, így növeli a teljesítőképességet. Sportolás után meggyorsítja a regenerációt és lehetőséget ad az edzések  intenzitásának növelésére. Sportolás előtt és utána is fogyasztva e két hatást optimalizálni lehet.
A sportolók felesleges kilói csökkentik a teljesítményüket, a BESTFORM alacsony szénhidráttartalma és alacsony glikémiás terhelése lehetőséget nyújthat a testsúlyuk diétás optimalizálására is. A sportolók testsúlycsökkentő diétája során gyakran előfordul az izomzat leépülése, amit a BESTFORM megakadályozhat, így a testsúly csökkenése mellett a jó erőnlét megtartható.

INSUMED termékek - BESTFORM

Sportärztezeitung

 sportaertztezeitung

A link a sportorvos újsághoz: sportaerztezeitung.de

Patienten Body Shaping
insumed tanacsadok keresese

Tanácsadót keresek

Szeretne lefogyni vagy megváltoztatni étrendjét? Találjon egy INSUMED tanácsadót az ön közelében, vegye fel velük a kapcsolatot

Feliratkozás hírlevélre

Mi történik, ha itt feliratkozik?

Országos hírlevelet, és tájékoztató anyagokat kap, illetve felveheti a kapcsolatot az INSUMED orvosokkal.
Köszönjük, ha csatlakozik hozzánk!

INSUMED termékek

INSUMED nyílt napok

Ismerje meg pontosan, mit csinál az INSUMED tanácsadó >>

Gyakran Ismételt Kérdések - GYIK

Amennyiben kérdései merültek fel az INSUMED Orvosi diétaterápiával és az életmódváltással kapcsolatban, nézze át a "Gyakran Ismételt Kérdések" gyűjteményünket!

INSUMED termékek - Orvosi diétaterápia termékek