vegán vagyok -INSUMED táplálkozási koncepció

Aki egészségesen akar lefogyni,
annak egészségesen kell ennie

INSUMED – Orvosi diétaterápia vegán és vegetáriánusoknak

VEGÁN vagyok

Vajon jól csinálom? Honnan lehet azt tudni?

Menjen el egy BIA-mérésre bármelyik INSUMED orvoshoz és nézesse meg a testösszetételét!
Lehetséges, hogy nem megfelelő a fehérje bevitel, és ez az izomzata mennyiségén látszik.

Ellenőrizze le!
Ha szükség van fehérje pótlásra, Vegán termékeink állnak rendelkezésére.

Fehérjehiány

Egy felnőtt becsült fehérjeszükséglete napi 0,8 g/testsúly-kilogramm. Idősebb korban napi 1,2 g/testsúly-kilogramm.

Számolja ki, Ön megfelelő mennyiségű fehérjét tud bevinni napi étkezéssel?

A hiányosan táplálkozó páciensek körében a tápanyag- és mindenekelőtt a fehérjehiánynak igen súlyos következményei fordulhatnak elő. A fehérjehiány minden esetben az izomzat leépülésével jár. A hiányos táplálkozás magas rizikófaktort jelent a járulékos betegségek szempontjából.

Növényi fehérjeforrások komplettálása

A vegán és vegetáriánus pácienseknél a növények helyes párosításával kompletté tehetők az étkezések, akkor jelentkezik probléma, ha a táplálkozás nem megfelően van összeállítva.

Aminosavak

A szervezetnek hozzá kell jutnia minden aminosavhoz, a fehérjék építő köveihez. A növények mind a húszféle aminosavat tartalmazzák, igen, azt a kilenc esszenciális aminosavat is, melyeket a szervezet maga nem tuda előállítani. Ha elég változatosan állítjuk össze az étrendünket, akkor jól csináljuk, de ha nem…

Testösszetétel-mérés – BIA-mérés

Mi nem tanítjuk meg a vegán – vegetáriánus életmódot folytatókat a helyes táplálkozásukra.
Mi csak abban segítünk, hogy lehetőséget adunk a BIA méréssel testösszetételét megismerni és ha az fehérje hiányos táplálkozásra utal, akkor a páciens igényeinek megfelelően termékeink felajánlásával lehetőséget adunk ennek korrigálására.

vegán vagyok -INSUMED táplálkozási koncepció

INSUMED Diétaterápia

Mérés-tanácsadás-megvalósítás

Az INSUMED termékek az orvosi táplálkozásterápia alapvető részét képezik.
Az INSUMED táplálkozási terápiánk alapja a diagnosztika. Vegán táplálkozása mellett, ha túlsúlyt, elhízást vagy hiányos tápláltsági állapotot diagnosztizál tanácsadója, a megoldás a vegán táplálkozásterápia. A diagnosztika segít meghatározni, miből mennyit egyen a túlsúlyos vagy hiányos tápláltságú páciens, hogy testösszetétele majd optimális legyen.

Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie. Mi az evésről beszélünk, nem a koplalásról. Normál anyagcsere állapotokat fenntartani, úgy hogy az optimális fehérjebevitel, valamit a komplett fehérjebevitel egészséges arányokat érjen el, igazi kihívás elé állítja a vegán táplálkozást folytatókat. Az orvosi táplálkozásterápiánk azonban erre is megoldást kínál.

INSUMED – Orvosi diétaterápia? Mi ez?

Az orvosi diétaterápia az optimális testsúly és testösszetétel elérése és megtartása érdekében.

Figyelem!

Az INSUMED termékek egy orvosi táplálkozási terápia alapvető részét képezik, csak személyesen az INSUMED táplálkozási tanácsadóknál, táplálkozási terápia keretein belül lehet azokat megvásárolni. A termékek sikeres használata orvos tanácsadói irányítást és felügyeletet kíván. Emiatt termékeink interneten keresztül nem rendelhetőek. Megértését köszönjük.

INSUMED optimális fehérjebevitel, zsírból fogyás

INSUMED tanácsadót keresek

INSUMED Vegán Termékek

A vegán/vegetáriánus táplálkozásnak számtalan egészségünket közvetlenül érintő pozitív hatása van. 

Az INSUMED: Németországban kifejlesztett, orvosok által kontrollált diétás rendszer. Vegán termékeink segítenek az optimális fehérjebevitel és a komplett fehérjebevitel egészséges arányainak a kialakításában.

INSUMED Trinkmahlzeit Vegan
INSUMED Trinkmahlzeit Vegan SZÓJA nélkül
INSUMED BESTFORM vegan vanília ízű

szójamentes vagy szóját tartalmazó, laktózmentes, gluténmentes

✔️ Magas fehérjetartalmú
✔️ Csökkentett zsírtartalom
✔️ Csökkentett kalória
✔️ Alacsony glikémiás terhelés

A termékeket keresse az INSUMED tanácsadóknál!

INSUMED VEGÁN termékek

MIKOR, KINEK melyik tápszert javasoljuk

TRINKMAHLZEIT

INSUMED Trinkmahlzeit Vegan szójával

Vegán, vegetáriánus vagy ételallergiás túlsúlyos pácienseknek

INSUMED Trinkmahlzeit Vegan

A Trinkmahlzeit vegan vanília ízű speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerpor: laktóz mentes, szója mentes, glutén mentes. Részleges táplálásra szolgáló speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer (kiegészítő kiegyensúlyozott diéta) az elhízás és az ezzel esetlegesen egyidejű kahexia vagy szarkopénia, a kezelőorvos által megállapított étrenddel történő dietetikus kezelésének kiegészítésére. Cukrot és édesítőszert tartalmazó vanília ízű instant élelmiszerpor

Összetevők letölthető PDF formátumban

Vegan vanília ízű szója nélkül

 

INSUMED Trinkmahlzeit Vegan szója nélkül

Ha túlsúlyos, de nem szeretne szójás terméket fogyasztani

INSUMED Trinkmahlzeit Vegan szója nélkül

A szója nélküli INSUMED Thrinkmahlzeit VEGAN borsó, napraforgó, tök és mandula fehérjével készül,  laktóz- és gluténmentes. Vanília ízesítése nagyon kellemes. A növényi rost elősegíti az ásványi anyagok felszívódását, és prebiotikumként optimalizálja az emésztést. A különböző fehérjék kombinációja biztosítja az izomépítést vagy az izmokat fenntartó anyagcserét.

Összetevők letölthető PDF formátumban

Vegan vanília ízű

BESTFORM

INSUMED Bestform Vegán

Izomzat regenerációjához

BESTFORM Vegan

A BESTFORM egy hat komponensű fehérjét tartalmazó fehérje-koncentrátumpor L-karnitinnal, L-glutaminnal, természetes elágazó szénláncú aminosavakkal (BCAA), vitaminokkal, ásványi anyagokkal és édesítőszerrel, a fehérjehiányos táplálkozás tüneteinek mérséklésére.
Az életkortól függetlenül fehérjehiány, szarkopénia és katabolikus állapot diétás kezelésének kiegészítésére ajánlott. Minden korosztályban, de különösképpen időskorban a fehérjehiányos állapot csökkentésében, az immunrendszer erősítésében, a teljesítőképesség fokozásában jelenthet segítséget.

A laktóz- és gluténmentes BESTFORM Vegan 100 grammja 78 gramm különbözö növényi fehérjéket tartalmaz, biológiai hasznosíthatósága 140.

Összetevők letölthető PDF formátumban

BESTFORM vegan vanília ízű

INSUMED tanácsadót keresek

Az INSUMED orvosi diéta táplálkozási koncepciója

INSUMED – Orvosi diétaterápia vegánoknak, vegetáriánusoknak, 65+, túlsúlyosoknak, cukorbetegeknek, hiányos tápláltságúaknak, intoleranciával küzdőknek, sportolóknak

Az INSUMED: Németországban kifejlesztett, orvosok által kontrollált diétás rendszer.

Az INSUMED tanácsadók megtanítják az egészséges életmódot, táplálkozási tanácsadást nyújtanak, melynek fontos része a diagnosztika, a BIA-mérés. Ez azt jelenti, hogy rendszeresen mérjük és elemezzük a páciens testösszetételét. A mérési eredmények teszik lehetővé, hogy a testösszetétel változásainak függvényében az INSUMED – Orvosi diétaterápia során személyre szóló tanácsokat kaphassanak a páciensek arra vonatkozóan, hogy az INSUMED speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerekből mikor, mennyit fogyasszanak, és az egészséges, bőséges főétkezések fehérje-, szénhidrát-, zsír-összetételéről is ajánlást kapnak.
Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie, mert mi az egészséges étkezésről beszélünk és nem a koplalásról.

Dr. Med. Manfred Claussen

Az INSUMED Akadémia Orvosigazgatoja

Az INSUMED táplálkozási terápiák alapja a diagnosztika

A diagnosztika része a testsúly-mérés, haskörfogatmérés, testösszetétel-mérés (BIA-mérés) és szükség esetén laborvizsgálati adatok megkérése.

A testösszetétel meghatározása és a testösszetétel változásainak a rendszeres ellenőrzése a BIA-méréssel a sikeres táplálkozási terápia legfontosabb faktora. A BIA mérés alapján tudja INSUMED-tanácsadója megadni az INSUMED – Orvosi diétaterápia sikeréhez szükséges táplálkozási és életmódbeli tanácsokat. Minden ember kicsit más, másképp él és valójában személyre szóló táplálkozási terápiát a testösszetétel meghatározás (BIA-mérés) nélkül nem lehet ajánlani. Csak a testösszetétel rendszeres mérése ad lehetőséget, hogy a terápia során nyomon tudjuk követni a szervezetében a nem kívánatos felesleges zsír, a létfontosságú izomzat és a testfolyadék változásait, és szükség esetén a szükséges táplálkozási korrekciókat ajánlani tudjuk.

Rendszeresen keresse fel INSUMED táplálkozási tanácsadóját testösszetétel (BIA) -mérésre, ez az Ön érdeke és mi figyelünk az Ön egészségére!

Többet szeretne tudni >>

INSUMED nyílt napok

Ismerje meg pontosan, mit csinál az INSUMED tanácsadó >>

Feliratkozás hírlevélre

Mi történik, ha itt feliratkozik?
Országos hírlevelet, és tájékoztató anyagokat kap, illetve felveheti a kapcsolatot az INSUMED orvosokkal.
Köszönjük, ha csatlakozik hozzánk!