Az INSUMED Koncepció

Tudja Ön, hogy a mérleg csak a féligazságot mutatja?

Tudja Ön, hogy a fürdőszobai „zsírmérleg” nem tud zsírt mérni?

1 Mérés

Az összes INSUMED táplálkozási koncepció megvalósításának az első lépése a „mérés“. A mérés gyakorlatába a következők tartoznak: megmérjük a testsúlyát, magasságát, haskörfogatát és elvégezzük a test összetétel megállapításához a BIA-mérést. Kikérdezzük esetleges betegségeiről, allergiáiról és szükség szerint laborvizsgálatokat vagy egyéb orvosi vizsgálatokat javasolunk. 

INSUMED koncepció - BIA mérés

2 Tanácsadás

A mérés és a bekért információk alapján történik a személyre szóló tanácsadás.
Mikor, mit, mennyit és miből egyen, milyen mozgás – sport formát válasszon. 
A folyamat során értékeljük a testösszetétel változását, és ha szükséges, táplálkozási és életmódbeli változtatásokat ajánlunk.

INSUMED koncepció - INSUMED tanácsadó

3 Megvalósítás

A megvalósítás az ön feladata, hogy a tanácsok alapján élje életét. Hogy az életmódjának a változtatásával hogyan változott a testösszetétele, azt a következő tanácsadás során elvégzett BIA-méréssel lehet megvizsgálni és a mérés eredményének a függvényében, ha szükséges életmódbeli korrekciókat tanácsolni. 

INSUMED koncepció - mérleg

Testösszetétel mérés – BIA-Mérés

 

A szervezet összetételéről a leggyorsabban és legegyszerűbben BIA-méréssel szerezhetünk pontos információt. A test összetételének ismerete nem csak túlsúly esetében, a fogyókúra alatt fontos.

Ha például valaki cukorbeteg, fontos ismernünk a testösszetételét és ennek változását, a diabetológiai terápia során.

Az -életkortól független- hiányos táplálkozásúak esetében szintén fontos az állapotfelméréshez a BIA-mérés, mivel ennek segítségével lehet a terápiát nyomonkövetni.

A sportolók erőnlétének, edzettségi állapotának, az edzések hatásának „alap” diagnosztikáját szintén lehetővé teszi a BIA-mérés.

Az INSUMED tanácsadók egy speciális, rendkívül érzékeny és ezért nagyon pontosan dolgozó orvosi műszert, az AKERN 101 nevű BIA- műszert használják a mérésre.

Első alkalommal állapotfelmérés történik, azután pedig követhetjük, mi és hogyan változik a szervezetben. A további alkalmak esetében kiválóan követhető és grafikusan ábrázolható a változás. Hiszen a fogyókúránál éppen az a cél, hogy csak zsírból fogyjunk, az izomzat megtartása mellett. Az INSUMED diéta és a mérés ebben segít, mert ha zsírból történik a fogyás, akkor nem lesz jojó-effektus, tehát meg is tudjuk tartani az elért eredményt.

A méréshez egy ágyra kell feküdni, körülbelül öt percre. Ez alatt az 5 perc alatt kiegyenlítődnek a szervezetünk vízterei a fej és a láb között. A mérés előtt a kézfejre és a lábfejre két-két elektródát ragasztunk, melyeket mérőkábel segítségével összekötünk a műszerrel. A mérés ideje rendkívül rövid. A műszer elektromos jeleket érzékel, melyeket egy számítógépes program átalakít értelmezhető eredményekké.

A BIA-mérés eredménye megmutatja, hogy mennyi a szervezet:

  • zsírtartalma
  • zsírmentes állománya
  • izomállománya
  • sejtközötti állománya
  • a szervezet teljes folyadék tartalma
  • a sejten belüli folyadék tartalma
  • a sejten kívüli folyadék tartalma
  • a szervezet alapanyagcseréje

A mérési eredményből megtudhatjuk, hogy a zsír–izom–víz egymáshoz viszonyított aránya szervezetünkben egészséges-e, vagy kóros.

Az INSUMED tanácsadója a BIA-mérés eredménye alapján tud Önnek teljesen személyre szóló tanácsokat adni táplálkozásával, életmódjával kapcsolatban.

INSUMED tanácsadója pontosan látja, hogy ha a testúlya csökken az INSUMED terápia hatására, akkor vajon miből fogy?

Zsírból? Vízből? Netán izomból?

Ha izomzata fogy, akkor ezt a tanácsaival és a megfelelő INSUMED speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerekkel vagy élelmiszerekkel tudja korrigálni, hiszen pontosan ezt szeretnénk elkerülni.

Az INSUMED személyre szabott fogyókúrás terápia lényege az izomzatunk megtartása, megvédése a kúra folyamán a zsírégetés mellett. Ha testsúlya csökken és az izomállománya stabil, akkor csak zsírból és vízből fogy – és ennek így is kell lennie – ez az INSUMED koncepció alapja..

Az INSUMED fogyókúra sikerének egyik alapja a rendszeres BIA-mérés és az azt követő táplálkozási tanácsadás. Ezért mondjuk, hogy ez MÁS, mint a többi fogyókúra és nem is fogyókúráról beszélünk, hanem diétaterápiáról.

BIA-mérést hetente-kéthetente kell elvégezni, azért, hogy a szervezet összetételének változásairól mindig aktuális képet kapjunk és a táplálkozási, életmódbeli hibákat időben ki tudjuk javítani.

Ha érdekli Önt, hogy testének mekkora része zsír, izom és víz, akkor kérjük, jelentkezzen egy INSUMED tanácsadónál BIA-mérésre 

INSUMED tanácsadók keresése

Az INSUMED táplálkozás 4 szakasza

 

Start szakasz

INSUMED koncepció 1 szakasz

Normál esetben a diétáját két „startnappal” kezdi meg. Ez alatt a 2 nap alatt teste ráhangolódik a fogyásra, mert a szervezetét „zsírégető üzemmódba” kényszerítjük. Ezen a két startnapon csak és kizárólag egy INSUMED Trinkmahlzeit elnevezésű, folyékony, speciális gyógyászati cél rászánt élelmiszert, pontosabban turmixot vesz majd magához, naponta négy alkalommal.

2. szakasz

Fogyás, „intenzív zsírégetés” a 3. naptól

INSUMED koncepció 2. szakasz

A két „startnap” után következik az intenzív zsírégetés szakasza. Az INSUMED koncepció szerint Ön napi háromszor étkezik majd. A 3 étkezésből 2 INSUMED Trinkmahlzeit turmix, 1 pedig a főétkezés lesz.

3. szakasz

A táplálkozás testreszabása, „Integráció”

INSUMED koncepció 3. szakasz

Amint elérte a kitűzött álomsúlyát, lépésről lépésre áttérhet a turmixokról a szilárd halmazállapotú étkezésekre. Egy étkezése egyelőre még továbbra is az INSUMED Trinkmahlzeit turmix lesz. Tehát 2 étkezés, 1 turmix. A táplálkozási tanácsadójával egyeztetnek majd arról, hogy ezt az átmeneti szakaszt Önnek mikor volna alkalmas megkezdenie.

4. szakasz

A súly megtartása, „Stabilizáció”

INSUMED koncepció 4. szakasz

A fogyás utáni hosszú távú cél az az INSUMED koncepcióban, hogy megtartsuk a súlyunkat és napi három alkalommal egészségesen, a napirendünknek megfelelően étkezzünk. Az INSUMED termékek akkor kerülnek ismét bevetésre, ha Ön több alkalommal, például ünnepnapokon vagy a nyaralás ideje alatt, a gazdag és csábító ételkínálatnak köszönhetően túl sokat evett és a testsúlya ismét kicsit megemelkedett. Az Ön számára is az volna a legjobb, ha a súly megtartásának fázisában, azaz a stabilizáció során is tartaná a kapcsolatot a táplálkozási tanácsadójával.

insumed tanacsadok keresese

Tanácsadót keresek

Szeretne lefogyni vagy megváltoztatni étrendjét?

Találjon egy INSUMED tanácsadót az ön közelében, vegye fel velük a kapcsolatot

orvosainknak

Tanácsadó szeretnék lenni

Kérdései vannak, vagy érdekli, hogy INSUMED tanácsadóvá váljon? 

Vegye fel velünk a kapcsolatot itt: