Inzulin görbe - háromszori étkezés

Háromszori étkezés

A koncepció napi háromszori étkezést engedélyez, ezáltal az étkezések közti szünetekben minimálisra csökken az inzulinszint, ami a „bekapcsolja” a zsírégetést.

Miért háromszori étkezés?

Az INSUMED speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek (Trinkmahlzeitek) csak INSUMED táplálkozási tanácsadói utasításra, és rendszeres BIA-méréses ellenőrzés mellett fogyaszthatók az optimális – egészséges – hatás elérésének érdekében. A diétaterápia a túlsúlyosok szervezetének egyedi igényeit figyelembe véve különböző táplálkozási előírásokat tartalmaz.

Mi az inzulin feladata?

Az inzulin egy hormon, melyet testünk akkor termel, ha megemelkedik a vér cukorszintje, ez mindig az étkezések után következik be. Minél több szénhidrátot tartalmaz az ételünk, annál jobban emelkedik meg a vér cukorszintje, és annál több inzulin termelődik, hogy csökkentse a vér cukorszintjét.

Az inzulin arra szolgál, hogy lehetővé tegye, hogy a cukor energiával lássa el sejtjeinket. De az inzulinnak van egy nagy hátránya is: gátolja a zsír lebontását, csökkenését a
testben, illetve segíti a zsír raktározását. Éppen ezért mi csak napi háromszori étkezést javaslunk. Hiszen minél többször étkezünk, annál többször emelkedik meg az
inzulin szintünk és blokkolja a zsírégetést.

Az INSUMED diétaterápia és a háromszori étkezés

Az INSUMED speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatos INSUMED táplálkozás tanácsadói, orvosi utasítások betartása mellett a kalória-csökkentett táplálkozás biztosítja a zsírégetést és az izomzat megtartását. A koncepció napi háromszori étkezést engedélyez, ezáltal az étkezések közti szünetekben minimálisra csökken az inzulinszint, ami a „bekapcsolja” a zsírégetést. Kezdetben a háromból kettő, majd később egy étkezés történik az INSUMED által kifejlesztett speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerrel (Trinkmahlzeit). A többi étkezést a résztvevő – az INSUMED táplálkozási tanácsadó javaslata alapján – maga állítja össze.

 

Alapszabályok INSUMED diétánál

1. Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie.

2. Az étkezések közötti szünetek ne legyenek 4 óránál rövidebbek! Ez egy idő után ugyanis elhízáshoz vezethet. .

3. Két étkezés között ne teljen el 5,5-6 óránál hosszabb idő, akkor ugyanis éhezünk, ami egy idő után szintén elhízáshoz vezet.

4. Naponta legalább 2 – 3 liter víz fogyasztása.

5. Mozgás, naponta!
– Ez lehet akár sport is…
– Személyre szabottan
– Rendszeresen
– Nem kell nagy megerőltetés, napi 30 perc séta már segít.

Az egészségtelen fogyás következménye:

kövér –> kövérebb –> még kövérebb. Beindul a jojó-effektus.

 

Amit ne csináljunk:

– nullkalóriás diéta,
– böjt, éhezés,
– étkezések kihagyása,
– rendszertelen evés,
– napi egyszeri evés.

Ezek az izomzat leépüléséhez vezetnek, aminek következménye a jojó-effektus, éppen ezt szeretnénk elkerülni.

Egészségesen lefogyni:

azt jelenti, hogy miközben a szervezet elveszti a felesleges zsírtömegét, megtartja a létfontosságú izomzatát. A bőrünk alatti zsírpárnák (combon, lábon, fenéken stb.) – általában – csak esztétikai problémát jelentenek, a hasi zsír azonban az egészségünket károsítja!

Feliratkozás hírlevélre

Mi történik, ha itt feliratkozik?

Országos hírlevelet, és tájékoztató anyagokat kap, illetve felveheti a kapcsolatot az INSUMED orvosokkal.
Köszönjük, ha csatlakozik hozzánk!

INSUMED termékek
INSUMED termékek - Orvosi diétaterápia termékek