Az elhízás és a COVID-19

Szerző:

Dr. Domokos Sándor
INSUMED tanácsadó, fitnesz edző

INSUMED Fitness – Dr. Domokos Sándorral

Szeretnénk Önnek segítséget nyújtani abban, hogy az INSUMED Diétaterápiája még hatékonyabb legyen!

Figyelmeztetés

Kérem, hogy az edzés megkezdése előtt alaposan olvassa el az alábbi tájékoztatót, ennek elolvasása nélkül az edzés elvégzését semmi esetre se kezdje el!
A videón látható edzés fokozott terhelést jelent a szervezete számára, ezért kérem, hogy a gyakorlatsor megkezdése előtt keresse fel kezelőorvosát és tájékoztassa róla, hogy milyen jellegű és nehézségű mozgásformát kíván végezni. Kérem, hogy az edzés feladatok elvégzését csak akkor kezdje meg és végezze, amennyiben kezelőorvosa szakvéleménye szerint az Ön egészségi állapotában ez javasolt. Az Insumed GmbH mint a videó készítője nem vállal felelősséget, amennyiben azért szenved bármiféle egészségkárosodást, mert az Ön egészségi állapota nem megfelelő a videóban látható gyakorlatsor elvégzéséhez. A videón látható edzést mindenki a saját felelősségére végezheti el, az Insumed GmbH mint a videó készítője nem vállal felelősséget a gyakorlatok végzése során vagy az edzésből adódó sérülésekért, egyéb károkért. Az Insumed GmbH a videón látható edzés végzése által semmiféle eredmény elérését nem garantálja.
Ha a gyakorlatok végzése során rosszullét lép fel (szédülés, hányinger, fejfájás, fájdalom stb.) azonnal hagyja abba az edzést és keresse fel kezelőorvosát. A gyakorlatokat minden esetben sportolásra alkalmas, kényelmes öltözetben és biztonságos környezetben végezze. Az edzés során használt eszközök súlyát, nehézségét minden esetben a saját fizikai erőnlétének és aktuális állapotának megfelelően válassza meg és csak annyi ismétlést végezzen, amennyit az erőnléte, állóképessége, aktuális fizikai állapota lehetővé tesz.
Kérem, hogy a videó elején és a gyakorlatok során közzétett instrukciókat minden esetben maradéktalanul tartsa be.
Amennyiben az edzést megkezdi, elvégzi, azzal ezen tájékoztatóban foglalt feltételeket elfogadja.

Kedves INSUMED Páciensünk!

Általánosan ismert és elfogadott az, hogy a fogyás legfőbb meghatározója a diéta, a megfelelő minőségű és mennyiségű táplálék rendszeres bevitele. Ez adja a siker kétharmad részét!

A további egyharmad a napi aktivitás, a rendszeres mozgás és az egyéni adottságoknak, igényeknek megfelelő sport.

Ennek a sport tevékenységnek a kiválasztásában szeretnénk Önnek segítséget nyújtani!

Miért kell alaposan körüljárni a mozgás és a sport témát mielőtt kiválasztjuk az Önnek megfelelőt?

Az INSUMED Orvosi Diétaterápiát folytató pácienseink több kevesebb túlsúllyal és ehhez kapcsolódóan többféle krónikus betegséggel rendelkeznek. Ezért meg kell találni azokat a mozgásformákat, amelyek biztosan nem ártanak és pozitívan befolyásolják az egészségi állapotát.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Először is nézzük meg, milyen erősségei vannak egy túlsúlyos embernek

Először is nézzük meg, milyen erősségei vannak egy túlsúlyos embernek. Igen vannak erősségek és ezt a terápiában remekül ki lehet használni!

Amikor az Ön INSUMED tanácsadója megméri az testösszetételét, megállapítja a BCM értékét. Ez az aktív sejtállomány mennyiségét mutatja. Ebbe tartoznak bele a magas anyagcsere aktivitású szervek, szövetek, elsősorban az izomzat. Ez a test legnagyobb energia felhasználója, ebben égetjük el a felesleges zsírt! Ezért törekszünk arra, hogy a fogyás során ez az BCM érték minél kevésbé csökkenjen. 

Hogyan lehet ezt megőrizni?

Megfelelő fehérje bevitellel és mozgással!
Ha egy izmot mozgatunk, azt nem engedi a test elsatnyulni! Itt jön a képbe a túlsúlyos emberek előnye az abszolút értelemben vett magas izomtömeg!

A nagy tömegű izom sok energiát használ fel, nagyobb lesz a zsírraktárak felhasználása is!Logikusan belegondolva egyértelmű, hogy egy 90-100 kg vagy még magasabb testtömegű embernek az izom mennyisége több mint egy 70-80 kg-osnak. Ezt a mérésekkel be is tudjuk bizonyítani, gyakran mérünk 40-50 akár 60kg-os BCM értéket pácienseinknél! Gondoljunk bele, ha ezt elkezdjük mozgatni, milyen komoly energia felhasználást tudunk elérni!

Mit nyerünk ezzel?

  • Fokozzuk a leadott zsír mennyiségét
  • Megtartjuk, esetleg növeljük az izomtömegünket
  • Tónusosabbá tesszük a testünket
  • Javítjuk a testtartásunkat
  • Csökkentjük az ízületi problémáinkat

Tehát segíteni szeretnénk Önnek abban, hogy a mozgás jótékony hatását maximálisan ki tudjuk használni a fogyása érdekében.

Segítünk testre szabottan, az egészségi állapotának, életkorának, edzettségi szintjének és egyéni igényeinek megfelelő sportot választani.

Önnek már csak egy dolgot kell tenni: válasszon és kezdjen el rendszeresen mozogni!

EDZÉSPROGRAMOK

INSUMED Fitness 2.0

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

EDZŐK – országos lista

Feliratkozás hírlevélre

Mi történik, ha itt feliratkozik?

Országos hírlevelet, és tájékoztató anyagokat kap, illetve felveheti a kapcsolatot az INSUMED orvosokkal.
Köszönjük, ha csatlakozik hozzánk!

INSUMED termékek
INSUMED termékek - Orvosi diétaterápia termékek