Hogyan lehet gyorsan fogyni?

Szerzők:

Borokné Tömösváry Lilla
Dietetikus

Hogyan lehet gyorsan fogyni?

Sokan teszik fel a kérdést hogyan lehet gyorsan lefogyni?
Amikor jön a nyár, és fel kell venni a fürdőruhát, azonnal rádöbbenünk arra, hogy túlsúlyosak vagyunk. Mindent megtennénk, csakhogy minél gyorsabban leadjuk az évek alatt felszedett súlytöbbletet. Elkezdünk koplalni, nagyon keveset eszünk. Eleinte gyorsan mennek is le a kilók, jelentős a súlycsökkenés.

Lehet gyorsan fogyni, de nem érdemes, mert a testünkre gyakorolt rossz hatások hosszútávon nagyon károsak lehetnek. Az alacsony kalóriatartalmú diéták és a koplalás jelentős következményekkel járhat az egészségre. Részletezzük…

Mi történik gyors fogyás esetén?

A rosszul kivitelezett fogyókúra, koplalás esetén sok víz kiürül a testből, és nemcsak zsírt veszítünk, hanem izomtömeget is. Az izomzat gyorsan csökken, ha drasztikusan alacsony a kalóriabevitel. A nagyobb izomtömeg sok energiát használ el, elvesztése lelassítja az anyagcserét. Nemcsak a mozgató izomzat csökken, hanem a létfontosságú belső szerveink izmai, köztük a szívizomzat is.

A kiegyensúlyozatlan táplálkozás tápanyaghiányhoz vezet, hiányoznak a makró tápanyagok, a vitaminok és ásványanyagok.
Csökken az energiaszint, az alapanyagcsere, fáradékonyak leszünk, gyengül az immunrendszer, emésztési nehézségek, hormonális egyensúlyhiány, esetleg szív- és érrendszeri problémák is felléphetnek. Töredezhet a köröm, hullhat haj.
A diéta után, ha nem változtatunk étkezési szokásainkon, a leadott kilók gyorsan vissza is jönnek, kialakul a jojó effektus. Gyorsan megunjuk a sok tiltást, és abba hagyjuk az egészet, és szép lassan hízni kezdünk. Jön az újabb fogyókúra.

Az egészséges testsúlycsökkentés – Életmódváltás

Az egészséges testsúlycsökkentés általában hosszabb időt igényel, tartós eredmények eléréséhez életmódváltásra van szükség.
Érdemes tehát olyan módszert választani, ami, ha kicsit lassabban is, de tartós súlycsökkenést eredményez. Minden fogyókúra lassuló anyagcserét jelent, és minél többet fogyókúráztunk, annál lassabban, és nehezebben mennek le a kilók.

 

Hogyan lehet gyorsan fogyni?

Az INSUMED táplálkozási koncepció háromszori étkezést kínál.

Itt is eleinte gyorsabb a fogyás, de a kiegyensúlyozott étrend, a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagok biztosítják az egészséges, zsírból történő fogyást, amely BIA méréssel jól követhető.
Testünk igényének megfelelő arányban fogyasztunk fehérjét és szénhidrátot. Közben megtanuljuk az egészséges életmód szabályait is, melynek betartásával elkerülhető a jojó effektus. A rendszeres mozgással pedig szép alakot formálunk.

Tehát a kérdésre a válasz, hogyan lehet gyorsan lefogyni?

Lehet gyorsan fogyni, csak a helytelen fogyókúrák lelassítják az alapanyagcserét, többet ártunk testünknek és ha újból ugyanúgy élünk, étkezünk, mint előtte, – amitől meghíztunk, – még kövérebbek leszünk.

MI AZ AZ INSUMED?

Mi az INSUMED?

Az aloldalunkon a képre vagy a gombra kattintva a részletes kisfilmünkből tájékozódhat az INSUMED módszerről, az INSUMED Orvosi diétaterápia koncepciójáról, megtudhatja, hogyan tud egészséges életmódra váltani az INSUMEDDEL. 

Mi-az INSUMED?

Feliratkozás hírlevélre

Mi történik, ha itt feliratkozik?

Országos hírlevelet, és tájékoztató anyagokat kap, illetve felveheti a kapcsolatot az INSUMED orvosokkal.
Köszönjük, ha csatlakozik hozzánk!

INSUMED termékek
INSUMED termékek - Orvosi diétaterápia termékek