Milyen diéta a legjobb a fogyáshoz? - INSUMED

Szerzők:

Borokné Tömösváry Lilla
Dietetikus

Milyen diéta a legjobb a fogyáshoz?

A fogyókúra ipar rengeteg különböző diéta fajtát kínál. A káposztalevestől a ketogén, a GI diétákon át, a különböző táplálék kiegészítőkig, fogyókúrás pirulákig. Mindenki a saját módszerét tartja a legjobbnak, és a leghatásosabbnak. A tanácsok azonban sokszor egymásnak is ellentmondóak, és legtöbb esetben csak nehezen betarthatók.

A jó diéta jellemzője

A jó diéta jellemzője, hogy egyszerű, ízletes, laktató, és a hétköznapokban is könnyen betartható. Ne kelljen sokat pepecselni, méricskélni, minél kevesebb időráfordítással elkészíthető legyen. E mellett tartalmazzon minden fontos tápanyagot, ne legyünk éhesek, ne legyenek falás rohamaink se. Ha túl sok a tiltás, előbb-utóbb megunjuk, és feladjuk. Az is szempont, hogy maradjunk egészségesek, energikusak, érezzük jól magunkat a bőrünkben, és nem utolsó sorban megfelelő ütemben fogyni is tudjunk vele.
Mivel különbözőek vagyunk, az egyéni sajátosságokat, ízlést, életmódot is vegye figyelembe.

 

De ez olyan sok kritérium, melyik módszer az, ami mindegyiknek megfelel?

Az INSUMED diétaterápia megfelel a fenti követelményeknek. Az INSUMED módszer olyan komplex fogyókúrás, életmód program, amely orvosi felügyelet mellett segít megszabadulni a felesleges kilóktól és megtanít egészségesen táplálkozni.

Az INSUMED diétaterápia alapja a diagnosztika, a testösszetétel (BIA) mérés, mely adatok alapján egyénre szabva, az alkati adottságokat is figyelembe véve állítjuk össze a táplálkozási és életmódbeli tanácsokat. A rendszeres testösszetétel méréssel lehet nyomon követni a szervezetben a felesleges zsír, a létfontosságú izomzat és a testfolyadék változásait, és szükség esetén korrigálni a táplálkozási programot.

– A mindennapi életben reálisan megvalósítható módszer, nincs tiltott élelmiszer, nincs merev recept előírás.
– A koncepció napi háromszori étkezést engedélyez, kétszer INSUMED shake és egyszer vegyes főétkezés biztosítja az optimális tápanyag ellátást.- Az alacsony kalória tartalmú shake nagy koncentrációban tartalmaz fehérjét, létfontosságú tápanyagokat, sok rostot. Speciális gyógyászati célra szánt összetételükkel segítik a hiánybetegségek elkerülését.
– Nincs kiugró inzulin emelkedés, nincs zsírraktározás.
– Az étkezések közti szünetekben minimálisra csökken az inzulinszint.
– A kalóriadeficitet úgy érjük el, hogy közben minden tápanyagot beviszünk a szervezetünkbe.
– Nem utolsó sorban a tápszerek nagyon finomak is.

Lényeges az étkezési időpontok betartása is, két étkezés között ne legyen kevesebb, mint 4 óra, de hat óránál több se, mert a szervezet lelassítja az alapanyag cserét.

Milyen diéta a legjobb a fogyáshoz? Tartós eredmény életmódváltással - INSUMED

Miért működik az INSUMED program?

A program lényege, hogy a szervezet a zsírraktárakból fedezi a napi energiaszükségletének nagy részét, így az izomzat nem csökken, tehát zsírból történik a fogyás. A fogyókúrázó energikus marad, nem lesz fáradékony és valóban a kívánt módon formálódik a teste.

Mennyit lehet fogyni az INSUMEDDEL?

INSUMED módszer személyre szabott előírásaival átlagban heti 0,5-1 kg zsírfogyás érhető el. Persze itt is kell a figyelem, de tanácsadója mindig átsegíti a nehezebb időszakokon. Ha a későbbiekben továbbra is a megtanult egészséges táplálkozás irányelveit tudja tartani, beépíti a rendszeres mozgást is a mindennapokba, hosszútávú egészségre, testsúly stabilitásra számíthat.

MI AZ AZ INSUMED?

Mi az INSUMED?

Az aloldalunkon a képre vagy a gombra kattintva a részletes kisfilmünkből tájékozódhat az INSUMED módszerről, az INSUMED Orvosi diétaterápia koncepciójáról, megtudhatja, hogyan tud egészséges életmódra váltani az INSUMEDDEL. 

Mi-az INSUMED?

Feliratkozás hírlevélre

Mi történik, ha itt feliratkozik?

Országos hírlevelet, és tájékoztató anyagokat kap, illetve felveheti a kapcsolatot az INSUMED orvosokkal.
Köszönjük, ha csatlakozik hozzánk!

INSUMED termékek
INSUMED termékek - Orvosi diétaterápia termékek